700. Yıl Ortaokulu

Telefon : (0324) 224 16 26
WEB https://mersin700yil.meb.k12.tr
Adres : Halkkent Mah. Kızılırmak cad.1/23 TOROSLAR
VİZYON : Yeniliklere açık, olaylara geniş açıdan bakabilen, dinamik, özgüveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş, vatanını ve milletini seven, Atatürk İlke ve İnkılâplarını özümsemiş, çalışkan, bedenen, zihnen ve ahlaken seciyeli, araştıran ve ülkesine faydalı, içinde yaşanılan zamanın gereklerine göre değil, gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıklarını yapan, yaşanılan zamanın da bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini bünyesine nüfuz ettiren, aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloga açık, his ve düşüncelerini ifade edebilen insanlığın temsilcilerini yetiştirmek.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda; Doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi; hak ettiği yerine getirmek için, sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir...
BAŞARILAR : 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında 32 Anadolu Lisesi,37 Anadolu Meslek Lisesi olmak üzere okulumuzdan toplam 69 öğrenci sınavla öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna yerleşmeye hak kazanmıştır. 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzdan 212 öğrenci mezun olmuş ve bu öğrencilerin 2’si Fen Lisesi,3’ü Anadolu Öğretmen Lisesi,1’i Sosyal Bilimler Lisesi,5’i Anadolu İmam Hatip Lisesi,25’i Anadolu Lisesi, 80’i Anadolu Meslek Lisesi,74’ü Genel Lise olmak üzere toplam 190 öğrencimiz ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz 8.sınıfını 216 öğrenci bitirmiş, bu öğrencilerden 3’ü Fen Lisesi, 1’i Anadolu Öğretmen Lisesi, 33’ü Anadolu lisesi, 35’i Anadolu Meslek Lisesi olmak üzere 72 öğrencimiz sınavla öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna yerleşmeye hak kazanmıştır. Okulumuzdan mezun olan diğer öğrenciler de 12 Yıllık Zorunlu eğitim kapsamında bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiştir.

Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Servis :
Ulaşım : Şehir İçi Dolmuşlarla
Yerleşim Yeri : Halkkent Mah. Sulama Kanalı Üzeri TOROSLAR
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : MERSİN-Toroslar (İl ve İlçe Merkezi)
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :